Preşedintele ales Joe Biden cere Congresului să lucreze la priorităţile programului său, în pofida procesului în vederea destituirii lui Donald Trump, care urmează să aibă loc după instalarea la putere a democratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper ca Senatul să găsească o modalitate prin care să-şi gestioneze atribuţiile constituţionale cu privire la procesul destituirii (lui Donald Trump) şi să rezolve afacerile urgente ale naţiunii”, a anunţat el, în urma inculpării (”impeachment” în engleză) lui Donald Trump de către Camera Reprezentanţilor.

Un proces în vederea unei destituiri a lui Donald Trump urmează să aibă loc în Senat, după ce Camera Reprezentanţilor l-a inculpat miercuri, printr-un vot istoric, de ”incitare la violenţă” în urma asaltului violent de la Capitoliu, la 6 ianuarie, soldat cu cinci morţi.

Între priorităţile citate de către Joe Biden se află confirmarea Cabinetului său, relansarea economiei americane şi continuarea planului de distribuire a vaccinurilor împotriva covic-19.

”Această naţiune rămâne sub ameninţarea unui virus mortal şi unei economii care se clatină”, a tras un semnal de alarmă viitorul preşedinte.

Biden urmează să prezinte joi bazele viitorului pachet de ajutoare economice, menit să permită Statele Unite să iasă din cea mai gravă criză cu care se confruntă din 1930.

Milioane de americani se află în şomaj, iar pandemia covid-19 nu dă niciun semn de încetinire şi înregistrează ”record” după ”record”.

Viitorul preşedinte a promis ”mii de miliarde de dolari” şi faptul că va acţiona rapid încă de la instalarea sa la casa Albă, la 20 ianuarie.

Prioritatea este o accelerare a ritmului vaccinărilor, anunţa el săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă în fieful său, la Wilmington, ăîn Delaware.

Numeroşi economişti avertizează că ritmul unei relansări economice va urma ritmul vaccinării populaţiei împotriva covid-19.

Însă sunt necesare luni de zile ca restaurantele, barurile, hotelurile sau companiile aeriene să atingă un nivel de activitate ”normal”. Până atunci, economia are nevoie de susţinere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.