Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, la sediul MAE, pe Hiroshi Ueda, noul ambasador al Japoniei la Bucureşti, în vizită de prezentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Bogdan Aurescu şi ambasadorul Ueda au trecut în revistă principalele repere ale agendei bilaterale, remarcând cursul ascendent al relaţiilor româno-japoneze din ultimii ani, materializat inclusiv prin demersurile de încheiere a unui Parteneriat Strategic bilateral, în conformitate cu decizia luată de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi de fostul premier nipon Shinzo Abe la Bucureşti, în ianuarie 2018, respectiv de contactele bilaterale la nivel înalt, cum ar fi întâlnirea miniştrilor de externe din decembrie 2019 şi convorbirea telefonică substanţială a acestora din octombrie 2020” a transmis, joi, Ministerul de Externe.

Sursa citată a precizat că şeful diplomaţiei române a abordat pregătirile pentru celebrarea, în anul 2021, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia, precum şi o serie de manifestări culturale pentru marcarea acestui moment aniversar, dar şi pregătirea participării României la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo.

”Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind perspectivele de dezvoltare a proiectelor economice şi de investiţii nipone în România, fiind evocată tendinţa de creştere a schimburilor comerciale în 2020, în pofida dificultăţilor generate de pandemia de COVID-19. Ambasadorul Hiroshi Ueda a exprimat interesul părţii nipone în ceea ce priveşte continuarea excelentei cooperări bilaterale şi în cadru multilateral între cele două ţări, dar şi în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor comune pentru anul 2021”, a mai precizat Ministerul.

Bogdan Aurescu a adresat ambasadorului japonez urări de succes în noua sa misiune, asigurându-l de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti. 

                                                                                                              

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.