Spitalul mobil de la Leţcani va fi închis câteva zile, timp în care vor fi făcute lucrări de igienizare şi dezinfecţie, cei 17 pacienţi cu COVID-19 urmând a fi transferaţi la spitale din municipiul Iaşi. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, miercuri seară, pentru News.ro că unitatea nu a fost igienizată de câteva luni şi că decizia nu are legătură cu frigul din saloane cauzat de penele de curent tot mai dese din ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cei 17 pacienţi cu COVID-19 de la spitalul mobil de la Leţcani, doi se află la Terapie Intensivă. Ei vor fi transferaţi, joi, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Ceilalţi 15 pacienţi cu forme medii de boală vor fi duşi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

"Facem o igienizare şi o dezinfectare a unităţii. Este singurul spital unde nu s-a făcut acest lucru în ultima perioadă. Săptămâna viitoare, spitalul mobil de la Leţcani va putea face din nou internări", a declarat medicul Florin Roşu.

El a spus că este decizia mutării bolnavilor la unităţi medicale din municipiu nu are legătură cu faptul că se anunţă zile geroase la Iaşi, iar în saloanele spitalului mobil în unele zile temperatura a coborât şi la 17 grade.

"Chiar este o coincidenţă, dar în aceste zile vom verifica şi toate instalaţiile", a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, la câteva luni după ce zecile de containere care compun unitatea medicală au fost aduse din Turcia de către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Iaşi. Spitalul a costat peste 13 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.