Stelian Ion a afirmat, întrebat dacă ar trebui mărită vârsta în ceea ce priveşte infracţiunile săvărşite împotriva minorilor în Codul penal, că legislaţia nu poate fi schimbată după ureche, ci în urma unei analize.„ Punctual să vă spun acum că ar fi potrivită o astfel de modificare, cu cât ar trebui să se modifice acel plafon de vârstă a minorului, nu pot să spun acum pe genunchi”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veţi iniţia modificare coduri penale pe anumite infracţiuni? Abuzul asupra minorilor, modificare făcută de dvs. Ar trebui modificată creşterea vârstei minorului în legislaţie?

„Dacă vorbim de minori, vorbim de trafic de persoane, de minori, unde suntem pe locuri fruntaşe, din păcate. Legislaţia nu se schimbă după ureche, ci în urma unor analize. Să punem în acord cu directivele europene şi cu CCR şi să închidem subiectul. În plus faţă de această armonizare mai e nevoie de o evaluare a codurilor, penal, de procedură penală, chiar şi procedură civilă, astfel încât să facem acele modificări pentru tragerea rapidă la răspundere a celor care comit infracţiuni şi recuperarea prejudiciilor. Sunt multe modificări de făcut. Punctual să vă spun acum că ar fi potrivită o astfel de modificare, cu cât ar trebui să se modifice acel plafon de vârstă al minorului, nu pot să spun acum pe genunchi”, a declarat Stelian Ion, întrebat la Antena 3 dacă ar trebui modificată în sensul creşterii vârstei minorului asupra căruia au fost comise infracţiuni. 

Chestionat care ar fi soluţia pentru ca durata proceselor civile să fie mai mică, având în vedere că judecarea lor durează 3 - 4 ani, ministrul Justiţiei a răspuns: „Dacă ar fi intrat în vigoare dispoziţiile adoptate în 2018, acela cu completurile de 2 judecători în loc de 3, aveam şi mai mari probleme şi blocaje. Măsurile ar trebui luate concomitent”.

„Pe de o parte este nevoie de mărirea numărului de judecători. Pe de altă parte, dacă rezolvăm problema aceasta de împrospătare a corpului magistraţilor, pe cealaltă parte e problema pensionărilor”, a completat Ion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.