Ministrul Justiţiei Stelian Ion a declarat că pe partea de corupţie vede un mare progres, iar în curând vom vedea bilanţul DNA şi ce progrese au fost înregistrate sau nu. Acesta a adăugat că este foarte important să nu avem o rată mare a achitărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt multe probleme legate de justiţie. Mandatul e unul provocator şi îmi doresc să facem în aşa fel încât după ce voi trage linie, la final de mandat, să putem da mai multă încredere românilor în justiţie. Sunt şi lucruri bune în justiţie, dar sunt şi multe probleme şi din cauza asta uneori justiţia nu e aşa de bine văzută, cum ar trebui să fie. Pe parte de corupţie eu aş vedea un mare progres, acela că nu au existat chestiuni discutate, dar s-a lucrat, vom vedea curând bilanţul DNA şi dacă sunt progrese sau nu. E foarte important să nu avem o rată mare a achitărilor. E ciudat să nu avem deloc achitări, numai în statele totalitare cred că se întâmplă asta. Nu vreau să fac referire la structuri de parchete, ideea de bază este aceea ca anchetele să fie validate prin hotărâri, să se vadă că procurorii au făcut foarte bine urmărirea penală”, a afirmat Stelian Ion, într-un interviu pentru Antena 3.

El a adăugat, întrebat dacă a vorbit cu procurorii DNA, că au fost discuţii pentru începerea unei cooperări instituţionale.

„Am avut discuţii la acest nivel de cunoaştere şi de începere a unei cooperări instituţionale. Eu spun foarte clar că se lucrează, vom vedea din acel bilanţ pe cifre. Pentru că DNA nu a fost în centrul atenţiei zi de zi la ştiri, aceasta e o idee greşită”, a completat Ion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.