Primăria Craiova a anunţat că pune la dispoziţia autorităţilor patru spaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare, iar acestea sunt Sala Polivalentă, Stadionul Oblemenco, Stadionul de Atletism şi o şcoală. Municipalitatea se va ocupa de amenajarea centrelor cu mobilier şi va începe procedurile de achiziţie pentru frigidere, chiuvete şi truse de prim-ajutor de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Craiova a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că şi-a dat acordul către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca patru spaţii ce se află în administrarea autorităţii locale să devină, pentru următoarele şase luni, zone pentru amenajarea centrelor de vaccinare. 
 
Acestea sunt localizate la Şcoala Generală Alexandru Macedonski, Stadionul de Atletism, Sala Polivalentă şi la Stadionul Ion Oblemenco, unde vor fi amenajate 12 centre de vaccinare. 
 
Cele mai multe dintre acestea, şase, vor fi amenajate la Stadionul Ion Oblemenco, patru vor fi la Sala Polivalentă şi câte unul la Stadionul de Atletism şi la Şcoala Generală Alexandru Macedonski. 
 
Primăria Craiova a mai anunţat că depune toate eforturile pentru a amenaja toate centrele de vaccinare de pe teritoriul municipiului Craiova, inclusiv cele două stabilite în cadrul Hostelului Griffon, pus la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Dolj, conform cerinţelor stabilite de autorităţi. 
 
Municipalitatea a mai transmis că în aceste zile se va ocupa de amenajarea centrelor de vaccinare cu cele necesare. 
 
“Astfel, autoritatea locală va asigura, în aceste zile, amenajarea centrelor cu mobilier (birouri, mese, canapele, scaune etc.), birotică (calculatoare, imprimante) şi va demara procedurile de achiziţie pentru restul necesarului specificat în normative, precum frigidere, chiuvete mobile, dozatoare de apă, truse de prim ajutor de urgenţă şi consumabile (hârtie, tonere, detergenţi, dezinfectanţi, coşuri de gunoi, săpunuri, seringi, măşti, viziere, mănuşi, halate etc.)”, a mai precizat Primăria Craiova. 
 
De asemenea, în ceea ce priveşte funcţionarea centrelor de vaccinare cu personal specializat, Primăria Craiova a menţionat că va asigura serviciile de curăţenie şi va detaşa, de la Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova numărul necesar de medici - 42 şi un număr de 75 de asistenţi medicali, dintr-un total necesar de 300. Totodată, urmează a fi stabilită modalitatea de recrutare a celor 225 asistenţi medicali, dar şi a unui număr de 48 registratori care vor opera în centrele de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.