Forul naţional de handbal (FRH) a ratificat retragerea echipei masculine Dunărea Călăraşi, printr-o decizie a Comisiei Centrale de Competiţii, în urma adresei înaintate de conducerea clubului în 5 ianuarie. Dunărea Călăraşi va fi amendată cu 10.000 de lei, iar rezultatele obţinute în sezonul 2020-2021 vor fi anulate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Centrală de Competiţii a Federaţiei Române de Handbal ia act de retragerea echipei AHC Dunarea Calarasi, prin adresa nr. 1/05.01.2021, formulată de către domnul preşedinte Zamfir Cristian şi, în consecinţă, conform LNM art. 8.1, hotărăşte: Penalizarea echipei cu 10.000 lei, având drept de înscriere în ultima categorie competiţională pentru următorul sezon”, se arată în decizia CCC.

De asemenea, conform Art.29.1 din RODCNH 2020-2021, ”datorită faptului că echipa a participat la mai puţin de 50+1% din numărul de jocuri, toate rezultatele echipei din sezon vor fi anulate”, se mai arată în decizia comisiei.

Dunărea Călăraşi a acuzat probleme grave în finanţarea clubului, iar unii jucători şi-au căutat dreptatea în instanţă sau au semnat contracte cu alte echipe din Liga Naţională, între care Dinamo Bucureşti. Dunărea Călăraşi nu ar plătit salarii în acest sezon, având conturile blocate din cauza litigiului cu un fost jucător, Zarko Pejovici, iar echipa a fost lovită în ultimele luni şi de testări pozitive în lot.

După 13 meciuri disputate în acest sezon, Dunărea Călăraşi ocupa locul 14, cu un bilanţ de patru victorii şi nouă înfrângeri (12 puncte).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.