Copiii cineastului american Spike Lee au fost desemnaţi de Hollywood Foreign Press Association ambasadorii galei de anul acesta a Globurilor de Aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Satchel şi Jackson, copiii lui Spike Lee cu Tonya Lewis Lee, sunt primii fraţi de culoare care vor deţine acest rol în istoria de 78 de ani a premiilor acordate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood.

Anul trecut, ambasadori au fost Dylan şi Paris Brosnan.

Preşedintele HFPA, Ali Sar, a transmis într-un comunicat citat de Variety: „Asemănător stimatului lor tată cineast, cunoscut pentru relatările provocatoare şi făcute fără compromisuri, Satchel şi Jackson au început deja să îşi croiască drum în artă. Suntem onoraţi să vedem cum se vor folosi ei de această platformă pentru a ridica probleme importante legat de sănătatea comunităţii LGBTQIA+ şi mentoratul tinerilor”.

Satchel Lee, care a fost director de creaţie la revista Drøme, a ales Callen-Lorde ca organizaţie caritabilă pe care o va susţine prin rolul de ambasador al Globurilor de Aur. Centrul de îngrijire ajută oamenii din comunitatea LGBTQ+ din New York.

Jackson Lee, care a conceput Jordan Mars 270 pentru Nike, a ales Big Brothers Big Sisters.

„Suntem mândri să ducem mai departe moştenirea tatălui nostru pentru a atrage atenţia asupra comunităţilor apropiate de inimile noastre”, a spus Satchel Lee. „Acest an a scos la iveală cât de disproporţionat sunt afectate comunitatea LGBTQ+ şi cea a persoanelor de culoare de afecţiunile preexistente, aşadar este o onoare pentru mine să pot aduce în atenţie medicii şi asistenţii eroi de la Callen-Lorde, care muncesc neobosit pentru a îngriji unii dintre cei mai vulnerabili oameni din New York”.

Fiecare dintre organizaţiile de caritate alese de fraţii Lee vor primi granturi de 25.000 de dolari din partea HFPA.

„Avându-l pe tatăl meu drept mentor m-a inspirat să aleg Big Brothers Big Sisters, organizaţie construită pe principiul că formarea de relaţii pozitive intergeneraţionale poate avea un impact profund asupra vieţilor tinerilor”, a spus Jackson Lee. „Ca un creator vizionar, tatăl meu ne-a învăţat pe Satchel şi pe mine importanţa divertismentului ca un catalizator cultural al schimbării”.

Ambasadorii din fiecare an sunt aleşi de membrii HFPA şi, de regulă, sunt copii ai câştigătorilor Globurilor de Aur sau alţi membri ai industriei.

Cea de-a 78-a gală a Globurilor de Aur va avea loc pe 28 februarie şi va fi găzduită de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler. HFPA nu a anunţat încă formatul ceremoniei care a fost amânată aproximativ două luni din cauza pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.