Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, întrebat cât de tare îl îngrijorează violenţele din SUA, că democraţia americană e foarte solidă şi va trece şi de această etapă, că e trist ce s-a întâmplat la Capitoliu, declarându-se hotărât să facă parteneriatul cu SUA mai funcţional, mai eficient şi mai vizibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Democraţia americană este una foarte solidă şi va trece şi de această etapă. Şi este trist ce s-a întâmplat la Capitoliu, am văzut cu toţii imaginile de acolo, însă noua administraţie îşi va prelua efectiv atribuţiile şi eu sunt hotărât să mă implic pentru a duce Parteneriatul Strategic mai departe, să-l consolidăm şi să-l facem mai funcţional,  mai eficient şi mai vizibil pentru toată lumea. Avem nevoie în continuare, evident, de contacte politice foarte bune, avem nevoie de colaborarea pe securitate şi pe NATO şi avem nevoie de colaborare în plan economic şi pentru asta mă voi implica şi sunt convins că împreună cu mine şi noul Guvern”, a afirmat preşedintele.
Săptămâna trecută, susţinătorii lui Donald Trump au intrat prin forţă în clădirea Capitoliului. Patru manifestanţi şi un poliţist au murit în urma evenimentelor.
Partidul Democrat face demersuri pentru a-l inculpa pe Trump în vederea unei destituiri, a doua oară în mandatul său, acuzându-l de ”incitare la violenţa” de la Capitoliu.
Preşedintele Trumpo a calificat intenţia democrtaţilor drept ”o continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istorica politică” americană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.