O aleasă americană a anunţat că a fost testată pozitiv cu covid-19 după ce s-a refugiat, în timpul asaltului sângeros al susţinătorilor lui Donald Trump la Capitoliu, împreună cu alţi congresmeni care au refuzat să poarte o mască de protecţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost testată pozitiv cu covid-19 şi mă odihnesc acasă, pentru moment”, a anunţat luni, într-un comunicat, reprezentanta democrată din New Jersey Bonnie Watson Coleman.

”În pofida faptului că am simptome uşoare, ca ale unei răceli, am moralul bun şi voi continua să lucrez pentru alegătorii mei”, adaugă democrata, în vârstă de 75 de ani.

Bonnie Watson Coleman ”crede că a fost expusă (virusului) în timpul izolării în Capitoliu, în urma revoltei insurecţionale”, a anunţat echipa sa.  ”Aşa cum au scis mai multe publicaţii, un anumit număr de persoane a ignorat instrucţiunile care cer să se poarte mască”, adaugă ea.

În imagini publicate online apar mai mulţi parlamentari republicani care refuză să poarte mască în timpul izolării lor într-o sală a uneicomisii, în timpul ocupării Capitoliului.

Preşedintele ales Joe Biden, care a a fost vaccinat luni cu a doua doză de vaccin împotriva covic-19, la Wilmington, în Delaware, a denunţat drept ”iresponsabil” acest comportament.

Bonnie Watson Coleman a fost vaccinată cu prima doză a vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech, a anunţat echipa sa.

Alt democrat, Don Beyer, a cerut să înceteze ”imediat” ”refuzul consternant” al aleşilor republicani de a purta masca de protecţie, care i-a ”pus pe toţi cei din jurul lor în pericol”.

Membrii Congresului american au fost izolaţi timp de mai multe ore în Capitoliu, miercuri, după ce susţinători ai lui Donald Trump au pătruns în Capitoliu în timpul şedinţei certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Statele  Unite sunt cea mai afectată ţară de pandemie şi înregistrează peste 375.000 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.