„Nomadland”, regizat de Chloé Zhao, cu Frances McDormand în rol principal, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj la Gotham Independent Film Awards, ceremonie care a avut loc luni seară, la New York, în format hibrid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul spune povestea unei femei care decide să trăiască în stil nomad, într-o rulotă, în vestul Americii. Lungmetrajul a fost recompensat anul trecut cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia.

Este a doua oară în ultimii trei ani când Zhao câştigă marele premiu Gotham. Lungmetrajul ei de debut, „The Rider”, s-a impus la ediţia din 2018.

„Nomadland” a câştigat şi premiul publicului la Gotham Awards, unde toate filmele nominalizate la categoria lungmetraj au fost regizate de femei.

În ultimii zece ani, doar patru câştigători Gotham pentru cel mai bun lungmetraj nu au primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun film: „The Rider” (2018), „Inside Llewyn Davis” (2013), „Moonrise Kingdom” (2012) şi „Beginners” (2011).

Cel mai bun actor la gala de luni seară a fost desemnat Riz Ahmed, pentru rolul din „Sound of Metal” (r. Darius Marder). La această categoria a fost selectat, postum, Chadwick Boseman, pentru „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Nicole Beharie a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din „Miss Juneteenth” (r. Channing Godfrey Peoples).

Premiul pentru actor-revelaţie a revenit lui Kingsley Ben-Adir, pentru „One Night in Miami” (r. Regina King), în care el joacă rolul lui Malcolm X.

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost împărţit între Radha Blank („The Forty-Year-Old Version”) şi Dan Sallitt („Fourteen”).

Egalitate a fost şi la categoria lungmetraj documentar, câştigători fiind „A Thousand Cuts” (PBS Distribution şi Frontline) şi „Time” (Amazon Studios).

HBO a câştigat două premii luni seară, pentru serialul „Watchmen”.

Actorii Viola Davis, premiată cu Oscar pentru „Fences” (2016), şi Chadwick Boseman au fost recompensaţi cu trofee onorifice pentru interpretare la Gotham Independent Film Awards 2021.

În memoria lui Boseman, cunoscut pentru rolurile din „Black Panther” şi „Da 5 Bloods”, a fost ţinut un moment de reculegere. Premiul acordat actorului a fost primit de văduva lui, Taylor Simone Ledward Boseman. 

Pentru regie, trofeul onorific i-a revenit lui Steve McQueen, cunoscut pentru „12 Years a Slave”, „Hunger”, „Shame”, „Widows” şi „Small Axe”.

Ryan Murphy, care a regizat recent musicalul „The Prom”, a primit trofeul onorific al industriei. El a produs recent şi adaptarea „The Boys in the Band”.

„The Trial of the Chicago 7” al lui Aaron Sorkin a primit premiul pentru distribuţia din care fac parte Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II, Jeremy Strong, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella şi John Carroll Lynch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.