Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA, îşi poate continua mandatul la şefia CJ, întrucât nu există nicio prevedere legală care să prevadă contrariul. El spune că o eventuală demisie din motive morale este o decizie care aparţine exclusiv lui Costel Alexe şi care nu poate fi impusă de către PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Încă nu am luat (o decizie - n.r.) aştept să vedem exact care este situaţia, ce calitate are domnul Alexe, şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv, întrebat fiind dacă s-a luat vreo decizie politică după ce Costel Alexe a devenit subiectul unei anchete a procurorilor anticorupţie. 
 
În ceea ce priveşte solicitările unor politicieni ca fostul ministru al Mediului să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, în care a fost ales în urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Ludovic Orban consideră că partidul nu îi poate solicita acest lucru, întrucât Alexe a fost ales prin votul cetăţenilor. 
 
"Domnul Alexe a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost ales cu un scor peste 40% şi nu există, în momentul de faţă, nicio constrângere legală care să-l împiedice să-şi exercite acest mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. Asta e o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau de primar? Aici e o relaţie directă, pentru că preşedintele Consiliului Judeţean nu a mai fost ales ca în 2016, prin negociere, printr-o majoritate în Consiliul Judeţean, ci a fost ales prin votul cetăţenilor”, a mai afirmat Ludovic Orban.
 
Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.
Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.