Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a afirmat luni că republicanii pun "în pericol America" prin "complicitatea" cu Donald Trump, pe care ea îl acuză că a "incitat o insurecţie mortală contra Americii" în timpul violenţelor din Capitoliu, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nancy Pelosi a criticat faptul că republicanii s-au opus adoptării în unanimitate a unei rezoluţii solicitând vicepreşedintelui Mike Pence să-l demită pe preşedinte din funcţiile sale, invocând al 25-lea amenament al Constituţiei americane. 

"Complicitatea lor pune în pericol America subminează democraţia noastră şi asta trebuie să înceteze", a sceis ea într-un comunicat. 

Ea a anunţat un vot în şedinţa plenară "în curând" pe această rezoluţie, precum şi pentru actul de acuzare care îl vizează e Donald Trump, ceea ce va marca deschiderea formală a celei de-a doua proceduri de destituire contra miliardarului republican. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.