Maşinile electrice sunt o opţiune bună din mai multe puncte de vedere. Costul încărcării electrice este foarte redus în comparaţie cu cel al combustibilului, aşa că ajungi să economiseşti anual foarte mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, un astfel de autoturism este eco-friendly, pentru că energia electrică poate fi obţinută din surse regenerabile, faţă de combustibilul fosil folosit pentru funcţionarea unui autovehicul clasic.

Problema principală în ceea ce priveşte o maşină electrică constă în faptul că nu ştii niciodată dacă şi unde găseşti o staţie de încărcare electrică. Mai ales în zonele din afara marilor oraşe, e uşor mai dificil să reîncarci maşina.

Când deţii un restaurant, staţiile de încărcare electrică sunt un aspect important. Prezenţa acestora te poate face să te detaşezi de competitori, pentru că din ce în ce mai mulţi oameni cumpără maşini electrice.

Iată de ce să cumperi o staţie de încărcare electrică pentru restaurantul tău!

●       Arăţi clienţilor că eşti interesat de protecţia mediului

Pentru mulţi oameni care achiziţionează maşini electrice, e importantă nu doar suma economisită pe combustibil, ci şi contribuţia pe care o aduc la protecţia mediului. Afacerile trebuie să acorde atenţie şi nevoilor şoferilor acestor autovehicule, mai ales că numărul lor e într-o continuă creştere.

Dacă instalezi o staţie de încărcare electrică de la Lektri.co, poţi avea un avantaj decisiv faţă de competitori, pentru că vei putea atrage mai uşor clienţii care deţin astfel de maşini. Ei vor vedea că îţi pasă de protecţia mediului şi de confortul clienţilor tăi.

●       Numărul de încărcătoare publice e limitat

Este mai greu să găseşti în România un încărcător public. Există în total aproximativ 1073 de astfel de dispozitive, ceea ce e puţin pentru cele peste 5200 de autoturisme electrice existente în prezent în ţară. Deşi a crescut numărul de staţii în ultimii doi ani, e necesar să apară şi mai multe, pe măsură ce mai mulţi oameni aleg autoturismele electrice.

În cazul în care şoferii nu au la dispoziţie o staţie la serviciu sau acasă, poate fi mai greu să găsească o variantă optimă. Dacă oferi posibilitatea încărcării maşinii la restaurant, aceştia vor fi mai înclinaţi să vină să mănânce acolo în drum spre serviciu sau cu alte ocazii.

●       Încărcătoarele publice nu funcţionează uneori sau sunt ocupate de o altă maşină

O altă problemă cu staţiile de încărcare este faptul că, uneori, acestea nu funcţionează. E oricum greu să găseşti o staţie, de aceea cu atât mai neplăcut să constaţi că cea pe care ai ales-o nu e funcţională. Din cauza numărului mic de încărcătoare, poţi să te aştepţi şi la faptul că staţia e deja ocupată de un alt autoturism.

Când descoperă noi staţii de încărcare, şoferii care conduc autovehicule electrice nu vor rata ocazia să le folosească. Mai ales când e vorba de restaurant, ei pot să îmbine încărcarea maşinii cu o masă în pauza de la serviciu sau în drumul spre destinaţia de vacanţă.

Cumpărarea unei maşini electrice aduce o serie de avantaje semnificative. Cel mai important este faptul că poţi economisi bani, pentru că energia electrică are un preţ mai scăzut decât combustibilul pentru un autovehicul obişnuit. Deşi în prezent poate fi greu să găseşti staţii de încărcare publice, o alternativă foarte convenabilă sunt staţiile de încărcare pentru uz personal, care pot fi instalate acasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.