Nicuşor Dan a anunţat luni că a decis ca Primăria Capitalei să renunţe la dosarele pornite de fosta administraţie împotriva presei şi a opozanţilor, care se află în prezent pe rolul instanţei. „Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii”, a adăugat edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am decis ca Primăria Generală să renunţe la dosarele pornite de fosta administraţie împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanţei.
 
Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos şi sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înţeles misiunea funcţiei sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp şi a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia.
 
Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii.
 
Libertatea de exprimare este un atribut al unei democraţii sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul Bucureşti pe care îl promovez înseamnă transparenţă şi parteneriat onest cu toţi cetăţenii Bucureştiului.
 
Sunt 8 procese la care renunţăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurenţiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Ştirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.
 
Sunt alte 3 procese la care vom renunţa când vor fi motivate hotărârile judecătoreşti din prima instanţă, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.
 
Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Naţional, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Buşoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a scris Nicuşor Dan luni pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.