Apple şi Amazon.com au suspendat platforma de socializare Parler, preferată de mulţi susţinători ai preşedintelui Donald Trump, din App Store şi serviciul de găzduire web, afirmând că reţeaua de socializare nu a luat măsurile adecvate pentru a preveni răspândirea postărilor care incită la violenţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura survine unei acţiuni similare întreprinse vineri de Google, divizie a grupului Alphabet.

Parler este preferată de mulţi susţinători ai preşedintelui Trump, al cărui cont pe Twitter a fost suspendat definitiv vineri, fiind considerată un refugiu pentru persoanele excluse de pe Twitter.

”Am suspendat Parler din App Store până când vor rezolva aceste probleme”, a anunţat Apple sâmbătă, într-un comunicat.

Apple dăduse Parler un termen de 24 de ore să prezinte un plan detaliat referitor la moderarea conţinutului, arătând către participanţii la asaltul de miercuri asupra Capitoliului, care s-au folosit de platforma de socializare pentru a-şi coordona acţiunile.

Măsura luată de Amazon va face ca platforma Parles să nu mai fie vizibilă pe internet, dacă aceasta nu va găsi altă companie care să îi găzduiască serviciul.

Amazon a suspendat Parler din Amazon Web Services (AWS), pentru încălcarea termenilor serviciului de găzduire, nereuşind să rezolve problema creşterii constante a conţinutului violent, potrivit unui email trimis de echipa de la AWS Trust and Safety către Parler, văzut de Reuters.

Un purtător de cuvînt al Amazon a confirmat că scrisoarea este autentică.

Din cauza ”riscului real pentru siguranţa publică” pe care îl prezintă Parler, AWS intenţionează să suspende contul Parler începând de duminică, la ora 23:59 PST, a arătat e-mailul văzut de Reuters.

Directorul general al Parler, John Matze, a criticat Amazon, Google şi Apple, spunând că este un efort coordonat, ştiind că opţiunile lui Parler vor fi limitate şi că ar provoca cel mai mare prejudiciu, deoarece Trump a fost interzis de pe alte platforme de socializare.

"Există posibilitatea ca serviciul Parler să nu fie disponibil pe internet timp de până la o săptămână, pe măsură ce reconstruim de la zero. Acesta este un atac coordonat de giganţii tehnologici pentru a ucide concurenţa pe piaţă ... Vă puteţi aştepta ca războiul împotriva concurenţei şi libertatea de exprimare să continue, dar nu ne scoateţi din calcul", a afirmat Matze într-o postare pe Parler.

În afară de Parler, utilizatorii de social media cu orientări de dreapta sfolosesc aplicaţia de mesagerie Telegram şi site-ul de socializare Gab, criticând politicile de moderare mai agresivă a comentariilor politice de pe platformele mari, precum Twitter şi Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.