Trei oameni au murit în Spania după ce furtuna de zăpadă Filomena a dus la haos în trafic în toată ţara. Madridul a înregistrat cele mai semnificative căderi de zăpadă din ultimele decenii. Armata a fost mobilizată pentru a-i salva pe şoferii blocaţi din cauza zăpezii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvatorii au ajuns la 1.500 de oameni blocaţi în maşini.

Un bărbat şi o femeie care călătoreau cu maşina s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă în apropiere de Malaga, iar în oraşul Calatayud un om fără adăpost a murit de frig.

Pe Gran Via, în Madrid, în mod normal una dintre cele mai aglomerate zone ale capitalei Spaniei, mai multe persoane au fost văzute schiind sau folosind snowboardul. Alţi locuitori ai Madridului au ieşit pe stradă pentru a se bate cu bulgări de zăpadă.

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, le-a cerut spaniolilor să evite deplasările neesenţiale. “Ne confruntăm cu cea mai intensă furtună din ultimii 50 de ani”, a afirmat el.

Au fost blocate de zăpadă peste 650 de drumuri.

Aeroportul Barajas din Madrid, închis noaptea trecută, va rămâne închis toată ziua de sâmbătă. Au fost anulate cel puţin 50 de zboruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.