Proprietarii de animale din Timişoara, care locuiesc la bloc, ar putea să nu mai fie nevoiţi să ceară acordul vecinilor pentru acestea. Dominic Fritz vrea să propună modificarea unei hotărâri a Consiliului Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, vrea să schimbe o hotărâre de Consiliu Local veche de aproape 14 ani pentru a permite timişorenilor să aibă animale de companie în apartamente, făra a mai cere acordul vecinilor.

”Probabil aţi aflat de aventura în instanţă a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timişoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanţă de un deţinător de animale de companie. Azi a pierdut procesul - Primăria a câştigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL şi să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timişorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menţine această restricţie absurdă”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Ideea edilului vine după ce Curtea de Apel Timişoara a emis o decizie definitivă într-un dosar în care o femeie a cerut anularea hotărârii de Consiliu Local care prevede că pentru deţinerea unui animal de companie, într-un apartament de bloc, e nevoie de acordul scris şi ştampilat al Asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, şi acordul expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.