Primarul din Constanţa Vergil Chiţac a dispus scoaterea tuturor panourilor publicitare din oraş. El a precizat, într-o postare pe Facebook că firma Seaview Media avusese un contract început în urmă cu 15 ani care expirase din data de 2 iulie 2019. „Faptul că în această perioadă noi am încasat numai 155 lei de panou pe lună, în timp ce la Cluj Napoca preţul e de 155 lei pe metru pătrat într-o singură zi, e un amănunt ce a scăpat ochiului vigilent al democraţiei în Constanţa”, a mai explicat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„E zarvă mare din cauza desfiinţării panourilor publicitare? Am fost luat în cătare şi nu vreau ca replica mea să întârzie foarte mult. Contractul de publicitate început acum 15 ani s-a terminat în 02.07.2019, când Seaview Media trebuia să-şi ridice toate, dar absolut toate panourile publicitare. Şi totuşi după 18 luni, toate cele 500 de panouri se aflau...până ieri, exact în acelaşi loc. Evident, cu complicitatea celor care au condus primăria şi nu au făcut nimic pentru ridicarea lor.
 
Faptul că în această perioadă noi am încasat numai 155 lei de panou pe lună în timp ce la Cluj Napoca preţul e de 155 lei pe m2 într-o singură zi, e un amănunt ce a scăpat ochiului vigilent al democraţiei în Constanţa. Mai departe...am descoperit că 150 de panouri nu au avut niciodată autorizaţie de construire, iar în primărie se ştia asta.
 
În sfârşit, am constatat că la nivelul primăriei se află în lucru, de peste 2 ani, un regulament al activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj. Subliniez: de peste 2 ani. Ghiciţi voi de ce nu a fost finalizat? Exact: ar fi generat o licitaţie pe care ar fi putut-o câştiga oricine... Cam ăsta este adevărul meu. Şi în ciuda linşajului mediatic, în spatele căruia se află interese private, adică bani, lucrurile vor fi puse în făgaşul normal, legal.
 
Iar la 01.02.2021 punem în dezbatere publică regulamentul de publicitate, afişaj şi reclamă, îl supunem aprobării consiliului local şi organizăm licitaţie”, a scris Vergil Chiţac pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.