Preşedintele Klaus Iohannis a primit anul trecut bunuri primite, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol în valoare de 8.769 lei, conform site-ului Administraţiei Prezidenţiale. Printre acestea se numără o peplică după sabia Voievodului Ştefan cel Mare din metal de culoare aurie cu lungimea de 120 centimetri şi mâner stilizat de 1.460 lei, o corabie de argint în casetă de lemn, stilizată în cutie transparentă, tot de 1.460 şi un serviciu ceramic model chinezesc pentru servit ceaiul de culoare verde, jad, în valoare de 876 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadourile primite anul anterior de către preşedintele Klaus Iohannis se ridică la valoarea de 1.801 euro, echivalentul a 8.769,83 lei, arată lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale în anul 2020.

Preşedintele Iohannis a mai primit în 2020 o statuetă din metal şi marmură reprezentând un personaj feminin alături de un leu, de 730 lei, o busolă în casetă de lemn cu elemente metalice de culoare aurie în valorea de 413 lei, reprezentarea unei feţe umane din bronz în casetă de plastic în valoare de 852 lei, un tablou lucrat în lemn, reprezentând motive specifice din cultura Republicii Moldova de 559 lei, un alt tablou care reprezintă imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza  de 511 lei, cât şi un tablou cu ramă din plastic ce reprezintă o ilustraţie a Fregatei „Regina Maria” cu o valore de 370 lei.

Şeful statului a mai primit o monedă de argint de cinci uncii în valoare de 243 lei, cât şi o marcă distinctivă ce reprezintă drapelul României de mărime mijlocie cu prinderi şi franjuri din mătase în casetă din lemn cu faţă transparentă de 243 lei, o vază ceramică de culoare roşie cu însemne chinezeşti în relief aşezată pe un suport de lemn de 511 lei,  un ceainic şi un suport pentru ceai  în valoare de 876. Alte cadouri primite de preşedintele României au fost un tablou abstract cu ramă de hârtie de 292 lei şi un album cu 141 de pagini cu vitrariile Catedralei Sfântul Ioan din Magdeburg, în valoare de 243 lei.

În total, şeful statului a primit anul trecut un număr de 14 cadouri, cu ocazia unor acţiuni de protocol. În 2019, Klaus Iohannis a primit un număr total de 57 de cadouri, în valoare de 31.320 de lei, echivalentul a 6.563 euro, iar în anul 2018 preşedintele Iohannis a primit 53 de cadouri în valoare de 216.291 lei (46.514 euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.