Capacitatea de vaccinare este pe cale să crească cu 20%, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a modificat recomandările cu privire la vaccinul împotriva Pfizer-BioNTech, anunţând vineri, într-un comunicat, că un flacon de vaccin conţine şase doze şi nu cinci ca până acum, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O doză în plus în fiecare flacon de vaccin va permite o accelerare a campaniilor de vaccinare în Europa - însă este necesară o seringă specială.

”Comitetul medicamentelor de uz uman (CHMP) al EMA a recomandat să se actualizeze informaţiile despre produsul Comirnaty, şi să se precizeze că fiecare flacon conţine şase doze de vaccin”, a anunţatîntr-un comunicat autoritatea europeană de reglementare în domeniu.

Agenţia, cu sediul la Amsterdam, a autorizat la 21 decembrie acest vaccin dezvoltat de alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech, căruia Comisia Europeană (CE) i-a dat undă verde imediat.

În vederea aplicării noilor dispoziţii este necesar să se folosească seringi speciale, din cauză că este posibil ca seringile standard să nu permită să se extragă o a şasea doză dintr-un flacon, precizează EMA.

EMA face acest anunţ în contextul în care Uniunea Europeană a încheiat un acord în vederea achiziţionării a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, dublând astfel cantitatea comandară, la 600 de milioane de doze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.