Poliţia britanică a lansat vineri un apel la martori, în căutarea unui bărbat pe care-l acuză că a luat suma de 160 de lire sterline (178 de euro) de la o femeie în vârstă de peste 90 de ani, pe care a făcut-o să creadă că i-a administrat un vaccin împotriva covid-19, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victima, în vârstă de 92 de ani, din Surbiton, la sud-vest de Londra, a primit la 30 decembrie un escroc care s-a dat drept un membru al serviciului public de sănătate NHS.

Ea declară că acest bărbat i-a făcut o injecţie în braţ, după care i-a cerut suma de 160 de lire sterline, dându-i asigurări că va fi rambursată de NHS, precizează poliţia într-un comunicat.

Regatul Unit, cea mai îndoliată ţară din lume de pandemie, cu peste 78.000 de morţi, a lansat în urmă cu o lună o campanie de vaccinare a bătrânilor.

Nu se ştie dacă victimei i s-a administrat vreo subtanţă şi care anume, însă examene la spital nu au depistat nimic anormal.

”Este crucial să fie prins cât mai rapid, pentru că nu doar că escrochează oamenii, ci poate de asemenea să le pună viaţa în pericol”, a subliniat inspectorul Kevin Ives, care a catalogat aceste fapte drept ”josnice şi total inacceptabile”.

PESTE 50 DE ESCROCHERII CU VACCIN

În apelul său către martori, poliţia prezintă imagini cu suspectul, care poartă o haină albastru închis, cu benzi albe ăn lateral, imagini realizate într-o altă ”vizită” la o victimă, căreia i-a cerut 100 de lire sterline în plus.

În Irlanda de Nord, poliţia a alertat cu privire la tentative de phishing, prin SMS, ale unor escroci care le spun victimelor lor că sunt eligibile să fie vaccinate, cu scopul de a obţine datele bancare ale acestora.

Unitatea poliţiei britanice însărcinată cu cazuri de fraudă a anunţat joi că a primit peste 50 de plângeri de escrocherie legate de vaccinarea împotriva covid-19.

Autorităţile le amintesc locuitorilor Regatului Unit că numai NHS poate administra vaccinul împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.