Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că a avut, joi, o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care a invitat-o în oraş. ”A acceptat imediat”, afirmă primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am avut în această după-amiază o discuţie telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. M-a felicitat pentru funcţia de primar, iar eu i-am povestit despre Timişoara, cum m-a cucerit acest oraş vechi şi multicultural şi de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timişoara în 2023 şi se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat şi bucuroasă invitaţia. Nu am ocolit dificultăţile pe care le întâmpinăm în acest proiect şi m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraş şi pentru România”, a scris, joi eară, pe Facebook, primarul din Timişoara. 
 
Acesta afirmă, însă, că prima întrebare pe care a avut-t von der Leyen a fost despre vaccinare. 
 
”Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timişoara şi în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen şi despre soluţiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă şi mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Şi am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina şi oameni determinaţi să-şi reia viaţa, în condiţii de normalitate (revin mâine cu mai multe informaţii despre campania de vaccinare în Timişoara). Am găsit în această conversaţie interes şi deschidere pentru Timişoara. Avem un partener direct şi solid în doamna von der Leyen şi în Comisia Europeană”, a mai scris Fritz pe Facebook.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.