Corpul de control al ministrului de Interne face verificări la Jandarmerie pentru a elucida modul în care instituţia a ajuns să îi ofere lui Alexandru Cumpănaşu protecţie şi un autoturism de lux în 2019, au declarat pentru G4Media.ro surse din Jandarmerie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta Corpului de control a fost declanşată de un raport din august 2020 al Curţii de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Cumpănaşu. Mihai Fifor, ministrul PSD de Interne de la acel moment, a fost cel care a decis realizarea dispozitivului de protecţie.

Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2019 în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, a fost singurul român care a beneficiat în acel an de protecţie de la Jandarmerie, potrivit unui răspuns oficial al instituţiei, relatează G4Media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.