Capitalizarea Grupului energetic italian Enel pe bursă a atins un nou record, de 90 de miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, trecând pragul de 90 de miliarde de euro şi confirmând poziţia companiei în fruntea bursei italiene şi în topul companiilor de utilităţi din Europa. Atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil şi integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce a permis grupului să beneficieze de oportunităţile legate de tranziţia energetică”, arată grupul.

Enel este o companie multinaţională de energie electrică şi un jucător de top integrat în pieţele globale de energie, gaze şi energie regenerabilă. Este cel mai mare furnizor de utilităţi din Europa în ceea ce priveşte EBITDA şi este prezent în peste 30 de ţări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are peste 74 de milioane de utilizatori finali din zona de business şi rezidenţială la nivel globali.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.