Cea mai folosită aplicaţie de comunicare are un nou set de condiţii de utilizare, care prevăd transmiterea informaţiilor colectate către Facebook, companie care deţine WhatsApp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facebook nu renunţă la accesarea datelor colectate de WhatsApp, chiar dacă Uniunea Europeană a interzis acest lucru. Doar că, de data aceasta, colectarea nu are legătură cu afişarea reclamelor.

WhatsApp a început, de miercuri, să afişeze o notificare celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi, prin care le aduce acestora la cunoştinţă o serie de modificări pe care le va suferi regulamentul de folosire a aplicaţiei.

Modificările sunt împărţite în trei categorii, în funcţie de modul în care vor fi folosite datele:

- Legate direct de folosirea WhatsApp;


- În legătură cu modul în care companiile care vând pe WhatsApp pot folosi servicile Facebook pentru a stoca comunicările cu clienţii;
- Pentru integrarea WhatsApp cu Facebook.

Facebook va avea acces la o serie întreagă de informaţii colectate de WhatsApp, de la datele tranzacţiilor realizate de cei care vor face cumpărături, la cele de identificare ale device-urilor şi IP-urile utilizatorilor.

Noile clauze vin să faciliteze noua strategie de monetizare a WhatsApp, care, în loc de reclame, se va axa pe servicii oferite companiilor. Acestea vor putea comunica cu clienţii şi vinde direct în cadrul platformei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.