Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu cancelarul german Angela Merkel despre eventualitatea unei ”producţii comune de vaccinuri” împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi Kremlinul, în contextul în care Moscova caută să-şi crească capacitatea în acest domeniu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri au abordat, în această convorbire la telefon, ”probleme de cooperare în lupta împotriva pandemiei (noului) coronavirus”, iar ”accentul s-a pus asupra perspectivelor posibile ale producerii comune de vaccinuri”, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

”S-a convenit să se continue contactele în acest subiect între miniştrii Sănătăţii şi alte structuri specializate din ambele ţări”, adaugă preşedinţia rusă.

Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat, de asemenea, despre o soluţionare a conflictului între forţele guvernamentale de la Kiev şi separatişti proruşi, în estul Ucrainei, un conflict ”îngheţat” de la acordurile de pace de la Minsk din 2015, a căror parte politică se află într-un punct mort.

Denumit ”Sputnik V”, un omagiu adus primului satelit lansat de către URSS în 1957, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus a fost primit cu scepticism pe plan internaţional, în urma unui anunţ considerat prematur, în august, înainte de începerea testelor clinice în masă (faza 3) şi de publicarea vreunor rezultate ştiinţifice.

Vaccinarea populaţiei ruse cu Sputnik V a început la începutul lui decembrie, iar loturi au fost trimise în Belarus, Serbia, Ungaria şi Argentina, însă Moscova a recunoscut că nu dispune de suficiente mijloace de producţie pentru a fabrica rapid cantitatea necesară.

India urmează să ajute la producerea a 100 de milioane de doze de Sputnik V, iar Moscova a semnat parteneriate cu Brazilia, China şi Coreea de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.