Un cetăţean egiptean, în vârstă de 42 de ani, care locuieşte legal în România, a fost arestat preventiv după ce a dat foc uşii şi geamurilor unei case de schimb valutar din Ploieşti pe care a vrut să o jefuiască. În momentul în care a comis fapta, în incinta casei de schimb valutar se aflau două angajate care au fost nevoite să treacă prin foc pentru a se salva, una dintre ele suferind arsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un cetăţean egiptean a fost arestat preventiv, în 4 ianuarie, pentru tentativă de tâlhărie şi distrugere, fapte comise în 22 decembrie, când el a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar din centrul Ploieştiului. 
 
Conform datelor furnizate de anchetatori în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, bărbatul se află în baza unui permis de şedere în România şi era angajat al unei societăţi comerciale, el locuind fără forme legale în Ploieşti. El ar fi comis faptele "din motive pecuniare”.
 
"În fapt, s-a reţinut că, la data de 22 decembrie 2020, în jurul orei 11,40, în timpul programului de lucru, inculpatul a pătruns în interiorul unei case de schimb valutar din zona centrală a municipiului Ploieştiului, şi, prin exercitarea unor acte de ameninţare, respectiv stropirea cu o substanţă inflamabilă a uşii şi a geamurilor încăperii în care se aflau două angajate ale societăţii, urmată de aprinderea repetată a unei brichete şi solicitarea în mai multe rânduri a sumelor de bani, inculpatul a încercat să le determine pe cele două femei să îi remită banii din incinta punctului de lucru” a declarat prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului de le lângă Judecătoria Ploieşti, Iuliana Mihoc.
 
Iniţial, el a arătat un bilet scris celor două angajate aflate în incita case de schimb valutar, ulterior el solicitând verbal, "în cuvinte simple”, banii, au precizat anchetatorii.
 
"Ulterior, întrucât infracţiunea de tâlhărie nu s-a consumat din motive independente de voinţa autorului, acesta a aprins cu bricheta substanţa inflamabilă pe care anterior o răspândise în încăpere, aproximativ 2 litri de produs petrolier, provocând cu intenţie un incendiu care a distrus bunurile din interiorul spaţiului şi a pus în pericol cele două angajate care au fost nevoite să treacă prin flăcări pentru a se salva”, a precizat procurorul. 
 
Una din cele două angajate a suferit arsuri la nivelul mâinii stângi, necesitând pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale. 
 
Suspectul a contestat măsura de arestare preventivă, urmând ca instanţa să decidă asupra contestaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.