Un spital din Polonia este dur criticat din cauză că a vaccinat împotriva covid-19 celebrităţi şi personalităţi politice, ceea ce a determinat Guvernul să deschidă luni o anchetă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania de vaccinare împotriva covid-19 a început la 27 decembrie în Polonia, odată cu mai multe ţări europene.

Însă, într-o primă fază, personalul medical este necesar să fie vaccinat, potrivit planului Guvernului.

Centrul medical al Universităţii din Varşovia a anunţat, cu toate acestea, săptămâna trecută, că a vaccinat 18 personalităţi culturale, care să servească drept ambasadori ai campaniei vaccinării.

Între celebrităţi se află actriţa Maria Seweryn, în vârstă de 45 de ani, şi cântăreţul Michal Bajor, în vârstă de 63 de ani, dar şi Edward Miszczak, un jurnalist de televiziune, în vârstă de 65 de ani.

Scandalul a izbucnit după ce un fost premier, Leszek Miller, pacient la spital, a postat într-un mesaj pe Twitter o fotografie cu un dosar medical care arată că a fost vaccinat la 30 decembrie.

Premierul Mateusz Morawiecki declara sâmbătă agenţiei poloneze de presă PAP că nu există ”nicio justificare să se încalce regulile” şi denunţa un ”adevărat scandal”.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Piotr Muller, a anunţat luni că Guvernul a deschis o anchetă şi şi-a exprimat speranţa că ”cei vinovaţi vor fi pedepsiţi încă de azi”.

Sancţiunile ar putea consta în amenzi şi proceduri disciplinare, a precizat el.

Polonia urmează să înceapă să vaccineze bătrânii, institutorii şi membrii forţelor armate în ianuarie.

Vaccinarea urmează să continue, apoi, cu 38 de milioane de polonezi.

Oficialul guvernamental însărcinat cu vaccinarea, Michal Dworczyk, a anunţat luni că peste 50.000 de persoane au fost vaccinate şi că se aşteaptă la vaccinarea altor 2,9 milioane de oameni în cursul primului trimestru al lui 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.