OPEC anticipează numeroase riscuri care ar putea duce la scăderea preţurilor petrolului în prima jumătate a anului 2021, a declarat duminică secretarul general al organizaţiei, Mohammad Barkindo, înaintea unei reuniuni de luni a marilor producătorilor de petrol, între care şi Rusia, la care vor discuta nivelul producţiei în luna februarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe fondul semnelor promiţătoare, perspectiva primei jumătaţi a anului 2021 este foarte amestecată şi există încă numeroase riscuri care trebuie gestionate”, a spus Barkindo.

Acesta a vorbit la o întâlnire a experţilor din cadrul OPEC şi al aliaţilor acesteia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, potrivit remarcilor publicate de OPEC.

Întâlnirea OPEC+ va avea loc luni.

În decembrie, OPEC+ a decis să crească producţia de petrol cu 0,5 milioane de barili pe zi, începând din ianuarie, în cadrul unei creşteri treptate cu 2 milioane de barili pe zi în acest an, dar unii membri au pus sub semnul întrebării o nouă majorare, din cauza răspândirii infecţiilor de coronavirus.

OPEC+ a fost nevoită anul trecut să reducă livrările de petrol cu 9,7 milioanede barili pe zi, ulterior a atenuat restricţiile la 7,7 milioane de barili pe zi, iar ultima oară la 7,2 milioane de barili pe zi, pentru luna ianuarie.

Preţul petrolului Brent a încheiat anul 2020 la peste 50 de dolari pe zi, nivel care este cu peste o cincime sub cel din aceeaşi perioadă a anului precedent, dar de peste două ori mai mare comparativ cu minimele atinse în aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.