Senatorul USR Marius Bodea susţine că singura soluţie pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea instituţiei şi înfiinţarea unei "adevărate" televiziuni publice, el precizând că schimbarea unei conduceri cu alta nu rezolvă lucrurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că "monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituţie la adăpostul serviciului public" şi că soluţia ar fi desfiinţarea SRTV.

"Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului. Curtea de Conturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi s-au folosit de instituţie pentru a-şi îndestula clientela, pentru a împărţi posturi şi pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta din ultimii 30 de ani. Ca să schimbăm actuala conducere cu o alta, apropiată de noua guvernare, înseamnă să cauţionăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv regimul Dragnea, în timpul căruia „serviciul public“ a devenit „serviciu bugetar“, prin desfiinţarea taxei radio-tv“, precizează senatorul USR.

Marius Bodea afirmă că şefii TVR sunt numiţi politic şi răspund doar în faţa politicienilor, nicidecum a cetăţenilor.

"A înfiinţa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea şi accesul în orice funcţie pe bază de merit, iar nu de pile – abia aşa ar arăta o reformă reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină. Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel şi să sperăm că vom obţine alte rezultate decât cele din prezent“, mai spune senatorul USR Marius Bodea.

TVR 1 a prezentat de Revelion un program în care s-a regăsit ”Vacanţa Mare”, de la 23.00, cu Mugur Mihăiescu, actor şi antreprenor din sectorul HoReCa, participant la protestele anti-mască din Piaţa Victoriei. 
 
La programul special din noaptea dintre ani a fost prezent şi Dan Bittman, coronasceptic vocal în anul care a trecut. 
 
Potrivit paginademedia.ro, programul de Revelion de la TVR 1 a fost urmărit de 509.000 telespectatori, fiind pe locul cinci în topul audienţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.