Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu, membru în Comisia de cultură, susţine că "simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema" TVR, televiziunea publică având nevoie de "o reformă profundă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vlad Pufu afirmă, într-o postare pe Facebook, că programul din seara de Revelion ”a lansat în spaţiul public o întreagă dezbatere pe tema rolului pe care îl mai are TVR în audiovizualul românesc”. 
 
”Doar simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema. (...) TVR are nevoie de o reforma profundă, de poziţionare, de targetare, care să răspundă la o întrebare simplă, asemănătoare oricărui proiect. Cărui tip de public se mai adresează TVR astăzi? Nimănui sau tuturor...”, a scris Pufu pe Facebook. 
 
Acesta afirmă că cei careau un cuvânt de spus când vine vorba despre evaluarea televiziuni naţionale vor trebui să răspundă la întrebarea eşnţială: ce fel de televiziune se doreşte. 
 
”Dorim o televiziune comercială, măsurată de ARMA, al cărui management să-l evaluăm după rating şi, implicit, după profit? Atunci, vom mai avea accidente că acesta din seara de Revelion. Va promova mediocritatea şi vulgaritatea sub pretextul creşterii audienţei, cum de altfel s-a întâmplat...(...) Sau dorim ca TVR să se întoarcă la statutul ei de televiziune naţională? Să dezvolte zona editorială de publicistică, să-şi reia rolul educativ-cultural în societate. Locul a ceea ce ar trebui să fie televiziunea publică nu îl poate ocupa nimeni. Nu are cum. Trebuie să fie singura redută împotriva programelor ce abundă în promiscuitate pentru obţinerea audienţei cu orice preţ”, a mai scris senatorul. 
 
Acesta afirmă că ”TVR are de atâţia ani jurnalişti excepţionali pe care i-a îngropat profesional într-o grilă ce nu le oferă prea multe provocări” şi crede că, raportându-se la celelalte televiziuni naţionale europene ”TVR e obligat să-şi recâştige statutul, respectul şi încrederea telespectatorilor”. 
 
”Dacă nu vom lua aceste aspecte în calcul, doar plecarea Doinei Gradea nu va rezolva problema de fond a televiziunii publice şi nu peste puţin timp vom avea din nou un scandal al programelor fără gust, dar cu mult miros....”, a mai scris senatorul. 
 
Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai, a afirmat, sâmbătă, că ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”, care a costat 140.000 de euro. În plus, acesta notează că în cadrul programului au fost promovaţi ”oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, cum ar fi Dan Bittman şi Mugur Mihăiescu. 
 
”Voi chema la Parlament reprezentanţii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere”, a anunţat Bulai, precizând că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR”.
 
Ulterior, senatorul a anunţat că se va întâlni, marţi, cu conducerea CNA. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.