Kazahstan a abolit pedeapsa cu moartea, după un moratoriu cu privire la execuţii în vigoare de aproape 20 de ani în această ţară din Asia Centrală cu 18 milioane de locuitori, a anunţat, sâmbătă, preşedinţia kazahă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful de Stat Kassym-Jomart Tokaiev a semnat ratificarea celui de-al doilea Protocol facultativ care se raportează la Pactul internaţional pentru drepturile civile şi politice. Textul a fost ratificat anul trecut de parlamentul din Kazahstan. Pactul îi obligă pe semnatari să abolească pedeapsa capitală pe teritoriile lor.

Execuţiile erau suspendate în Kazahstan din 2003. Tribunalele au condamnat însă în continuare la moarte persoane acuzate de crime ieşite din comun, în special pentru terorism. De exemplu, un bărbat care a ucis opt poliţişti şi doi civili în Almaty, în 2016, a fost condamnat la moarte. Pedeapsa sa va fi comutată acum în închisoare pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.