Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală, că mulţumeşte autorităţilor care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioşii şi la miezul nopţii. Organizând slujba după ora 23:00, el a încălcat restricţiile impuse de carantina instituităîn municipiul Constanţa, faptul că după ora 23 există şi interdicţie de circulaţie, precum şi recomandările Patriarhiei.. El a mai afirmat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnească primul având în vedere câţi oameni s-au aflat în biserică. La Te Deum în Catedrală au fost prezenţi zeci de credincioşi, cei mai mulţi purtând mască de protecţie, dar fără a respecta şi distanţarea socială. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii şi jandarmii au acţionat în noaptea de Anul Nou la Catedrala Arhiepiscopală, unde a avut loc o ceremonie religioasă după ora 23:00, şi au informat persoanele prezente despre interdicţiile de deplasare între orele 23.00 – 05.00 şi despre obligativitatea purtării măştii de protecţie. De asemenea, poliţiştii au atenţionat verbal persoanele prezente şi le-au amintit “despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI IPJ Constanţa, despre slujba din noaptea de Anul Nou: Persoanele prezente au fost atenţionate verbal, poliţiştii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil

 

 
Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat joi seara, începând cu ora  23.15, un Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.  La ceremonie au fost prezente câteva zeci de persoane. Cele mai multe dintre acestea purtau mască, dar nu au respectat întotdeauna distanţarea fizică. La un moment dat, câţiva credincioşi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvântat. 
 
La finalul ceremoniei religioase, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mulţumit autorităţilor care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopţii. 
“Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.
El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică. 
“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului. 
 
Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20, iar după ora 23 există interdicţii de circulaţie la nivel naţional.
Conform anunţului Patriarhiei, slujba de binecuvântare a Noului An urma să fie oficiată joi imediat după slujba Vecerniei, tocmai pentriu a respecta restricţiile de circulaţie.
„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.  
Arhiepiscopul Tomisului a încălcat cu mai multe ocazii măsurile luate în contextul pandemiei de COVIS-19.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.