Enel X, linia de business a Grupului Enel dedicată serviciilor şi produselor energetice avansate, a anunţat joi că a semnat un acord cu Weltmeister, brandul de vehicule electrice care face parte din WM Motor Technology Co Ltd, companie auto din Shanghai specializată în realizarea de baterii pentru vehiculele electrice, pentru a stimula exporturile de maşini electrice. Cele două companii vor explora parteneriate inovatoare, inclusiv în domeniile exportului de maşini electrice inteligente şi serviciilor post-vânzare, adaptarea infrastructurii de încărcare şi îmbunătăţirea experienţei de încărcare, precum şi aplicaţia tehnologică Vehicle to Grid. Pieţele ţintite sunt Europa, China, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu şi America de Sud, iar primul proiect urmează să fie lansat în China, în primul trimestru din 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X, linia de business a Grupului Enel dedicată serviciilor şi produselor energetice avansate, a semnat un acord cu Weltmeister, brandul de vehicule electrice (EV) care face parte din WM Motor Technology Co Ltd, companie auto din Shanghai specializată în realizarea de baterii pentru vehiculele electrice (BEV). După lansarea primului său birou comercial dedicat e-Mobilităţii în China, Enel X va sprijini dezvoltarea infrastructurii de încărcare a Weltmeister la nivel global, promovând astfel exportul de vehicule electrice şi accelerând dezvoltarea pieţelor internaţionale”, a informat Enel X.

Cele două companii vor colabora pentru a promova dezvoltarea durabilă şi de înaltă calitate a pieţei EV, iar primul proiect este programat să fie lansat în China în primul trimestru al anului 2021.

”Datorită expertizei Enel X şi a ecosistemului său extins de soluţii de mobilitate electrică, Weltmeister va putea satisface nevoile clienţilor internaţionali şi să îşi continue procesul de internaţionalizare, pe baza experienţei acumulate în promovarea produselor pentru maşini electrice inteligente pe pieţele globale şi a cunoştinţelor complexe despre nevoile utilizatorilor şi big data. Cei doi parteneri vor avea o cooperare strategică multidimensională şi aprofundată în domenii precum exportul de maşini electrice inteligente şi servicii post-vânzare, armonizarea infrastructurii de încărcare şi îmbunătăţirea experienţei de încărcare, precum şi aplicarea tehnologiei V2G”, mai arată compania.

Totodată, vor colabora pentru a promova dezvoltarea durabilă şi de înaltă calitate a industriei de maşini electrice inteligente şi pentru a pune bazele unui nou concept ecologic – călătoriile nepoluante şi inteligente.

“Acest parteneriat este încă o confirmare a tranziţiei Enel X către un model de afaceri pe deplin sustenabil, întrucât compania încearcă în permanenţă să colaboreze la nivel global cu companii care promovează dezvoltarea durabilă şi care creează reciproc valoare comună pentru toţi stakeholderii. Cooperarea dintre cele două companii în ceea ce priveşte echipamentele de încărcare, software-ul şi hardware-ul,V2G şi nu numai, reprezintă o alianţă puternică, care va accelera revoluţia e-Mobilitate”, a spus Francesco Venturini, CEO Enel X.

Conform acordului, Enel X şi Weltmeister vor avea o cooperare strânsă în domeniul mobilităţii electrice. Enel X va oferi soluţii inteligente de încărcare şi servicii post-vânzare pentru produsele auto Weltmeister exportate către pieţe internaţionale precum Uniunea Europeană şi Asia de Sud-Est şi va asigura funcţionarea facilităţilor de încărcare relevante în conformitate cu standardele, politicile şi reglementările locale de tarifare. În plus, cele două companii vor explora integrarea tehnologiei V2G în Europa, care le va permite clienţilor să reducă costul pentru deţinerea unui vehicul electric şi le va oferi, totodată, o potenţială sursă de alimentare de rezervă.

Enel X este unul dintre furnizorii de top de infrastructuri de mobilitate electrică şi soluţii de reţea, cu peste 170.000 de puncte de încărcare inteligente publice şi private, disponibile la nivel mondial, şi se angajează să participe la tranziţia energetică prin decarbonizarea producţiei de electricitate şi electrificarea consumului de energie.

Enel X este linia de business globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este un lider global în sectorul soluţiilor energetice avansate, gestionând servicii precum managementul consumului pentru peste 6 GW de capacitate totală la nivel global şi aproximativ 116 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum şi un jucător de frunte în sectorul mobilităţii electrice, cu mai mult de 170.000 de puncte de încărcare publice şi private puse la dispoziţie pe tot globul.

Enel este o companie multinaţională de energie electrică şi un lider pe pieţele globale de energie electrică, gaz şi energie regenerabilă. Este cea mai mare companie europeană de utilităţi din punct de vedere al EBITDA şi este prezentă în peste 30 de ţări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi, cu peste 74 de milioane de consumatori casnici şi de business la nivel global, grupul are cea mai mare bază de clienţi la nivel mondial dintre colegii săi europeni. Reprezentantul Enel pe partea de resurse regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat din lume, cu capacităţi precum centrale eoliene, solare, geotermale şi hidroenergetice de peste 47 GW  instalate în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.