Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, afirmă că finanţarea europeană este "cheia" transformării infrastructurii României. "Voi insista ca să avem cât mai multe proiecte mature atât de necesare pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti”, spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, şi Regia Autonomă Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul POIM 2014-2020, au încheiat, miercuri, contractul de finanţare pentru proiectul "Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de minister, obiectivul general este creşterea conectivităţii şi mobilităţii zonei printr-un volum crescut al pasagerilor care vor tranzita aeroportul. Proiectul prevede achiziţionarea de echipamente de siguranţă şi securitate.

Valoarea totală a proiectului este de 69.201.992,82 lei, din care 44.358.874,73 lei (85%) reprezintă contribuţie FEDR şi 6.784.298,46 lei este contribuţie de la bugetul de stat (13)% la care se adaugă contribuţia Consiliului Judeţean Bacău, în valoare de 1.043.738,24 lei,  reprezentând 2% cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Perioada de implementare a proiectului este de 47 luni, respectiv între 1 august 2018 şi 30 iunie 2022.

"Aşa cum am spus şi la preluarea mandatului, unul dintre obiectivele esenţiale pentru mandatul meu este atragerea a cât mai multor finanţări din fondurile europene pentru infrastructură. Semnarea contractului de finanţare pentru Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău este semnalul pe care îl dăm pentru locuitorii din Moldova pe care îi asigur că această zonă, uitată de atâtea guverne, va avea în perioada următoare tot sprijinul care este necesar pentru dezvoltarea infrastructurii. Avem proiecte pentru care vor fi scrise documentaţii cu respectarea tuturor exigenţelor comunitare astfel încât să fie admise la finanţare iar banii alocaţi României să nu mai fie pierduţi. Munca mea şi a echipei de la Minister şi din companii va fi orientată spre transformarea infrastructurii României, iar finanţarea europeană este cheia realizării acestui lucru. De aceea voi insista ca să avem cât mai multe proiecte mature atât de necesare pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti”, a declarat ministrul Cătălin Drulă, citat în comunicat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.