Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil al Arenei Naţionale au fost finalizate, iar contravaloarea acestora, peste 200.000 de lei, va fi imputată Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei. ”Veştile mai puţin bune ţin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanţa acoperişului”, a transmis, miercuri, primarul general, afirmând că fostul primar Gabriela Firea ”a minţit din nou”, întrucât stadionul nu mai este de mult în garanţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vestea bună e că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil al Arenei Naţionale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată. Veştile mai puţin bune ţin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, raport pe care l-am primit de curând”, a scris, miercuri, pe Afcebook, Nicuşor Dan.

Acesta preintă şi principalele concluzii ale raportului:

”1. Nu a existat şi nu există încă un contract de mentenanţă corectivă pentru acoperişul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanţă preventivă.

2. Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA (cea care avea responsabilităţi în gestiunea acoperişului) cunoştea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiş, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperişului.

3. Acoperişul a fost operat cu încălcarea restricţiilor, inclusiv în condiţii de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparaţii în regim de urgenţă.

Concluziile mele: cei vinovaţi vor plăti şi Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanţă corectivă”, a mai scris primarul general.

Acesta susţine că fostul primar Gabriela Firea ”a minţit din nou”, afirmând că stadionul este încă în garanţie.

”Această garanţie, care includea mecanismul acoperişului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparaţiei acoperişului”, a mai anunţat Nicoşor Dan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.