Acţiunile gigantului de comerţ electronic Alibaba au scăzut luni cu 9%, la cel mai redus nivel atins din luna iunie, în pofida unui program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari lansat de compania chineză, din cauza îngrijorării investitorilor legată de investigaţiile antitrust anunţate recent de autorităţile de reglementare din China, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzările masive de acţiuni Alibaba care au avut loc în ultimele două şedinţe de tranzacţionare la bursa din Hong Kong au redus capitalizarea companiei cu 116 miliarde de dolari.

Autorităţile de reglementare chineze au anunţat joia trecută lansarea unei investigaţii antitrust împotriva Alibaba şi au spus că vor convoca la o întâlnire afiliata de servicii financiare online, Ant Group.

”Investigaţia antitrust împotriva Alibaba nu a anunţat încă penalităţile, ceea ce îngrijorează mult investitorii”, a declarat Zhang Zihua, director pentru investiţii la firma Yunyi Asset din Beijing.

Investitorii au devenit şi mai agitaţi în urma informaţiei de weekendul trecut, potrivit căreia banca centrală a Chinei a cerut grupului And să îşi reformeze activităţile de creditare şi alte operaţiuni de finanţare.

Aceste măsuri fac parte dintr-o campanie de combatere a comportamentului monopolist din sectorul chinez al internatului, în special împotriva imperiului de afaceri al miliardarului Jack Ma, după ce acesta a criticat public sistemul de reglementări care împiedică inovaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.