Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin le Instititul Cantacuzino, că prima persoană va fi vaccinată duminică, la Institutul ”Matei Balş”, dar că îl interesează în egală măsură şi a doua persoană care se vaccinează, şi a treia persoană, şi a mia persoană care urmează să se vaccineze, atât din rândul personalului medical, cât şi din rândul celorlalte categorii de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt extrem de bucuros că astăzi vaccinul a ajuns în siguranţă în Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino care este denumit centru regional de stocare. Reamintesc că Institutul Cantacuzino, prin centrul naţional de stocare, a primit toate autorizaţiile şi avizele necesare de la Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România, este singurul centru care are capacitatea de stocare la minus 80 de grade în momentul de faţă, la care se adaugă celelalte şase centre regionale de stocare. Efortul logisitic şi organizatoric a fost unul fără precedent, iar eu, în calitate de coordonator al campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19, mă preocup de organizarea şi de continuarea derulării activităţilor logistice”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

El a subliniat că, în a doua zi de Crăciun, suntem cu un pas mai aproape de începerea campaniei de vaccinare care va debuta pe 27 decembrie, în primele zece unităţi medicale aflate în prima linie de luptă împotriva Covid-19.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

”Din acest punct de vedere, suntem cu toţii martorii unor preocupări intense în rândul opiniei publice, există speranţă, există încredere, în acelaşi timp există şi ezitare pe marginea acestei teme, legată de vaccinare, însă sunt în acelaşi timp bucuros că putem să oferim din ce în ce mai multe răspunsuri la întrebările pe care fiecare persoană le are vizavi de importanţa vaccinării în momentul de faţă ca măsură sigură şi eficientă legată de campania de vaccinare şi de limitarea consecinţelor negative ale pandemiei. Am primit în ultimele zile o serie de întrebări legitime legate de prima persoană care va fi vaccinată. Prima persoană care va fi vaccinată o veţi cunoaşte mâine, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, dar pot să vă spun de la început, în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare, mă interesează şi a doua persoană care se vaccinează, şi a treia persoană care se vaccinează şi a mia persoană care urmează să se vaccineze, atât din rândul personalului medical, cât şi din rândul celorlalte categorii populaţionale conform etapelor din strategia de vaccinare”, a adăugat medicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.