Regina Elizabeth a II-a încearcă, în alocuţiunea sa de Crăciun, să le insufle speranţa - prezentă ”chiar şi în nopţile cele mai sumbre” - britanicilor, afectaţi duri de pandemia covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru mulţi, acest an este amprenta tristeţii. Unii plâng pierderea unei fiinţe dragi. Prieteni şi familia le lipsesc altora, care ar vrea, de Crăciun, o simplă strângere sau apăsare pe mână”, declară suverana britanică, în vârstă de 94 de ani.

”Dacă sunteţi în acest caz, nu sunteţi singuri”, le dă ea asigurări.

70.000 DE MORŢI, UNUL DINTRE CELE MAI GRAVE BILANŢURI ÎN EUROPA

Pandemia covid-19 a ucis aproape 70.000 de oameni în Regatul Unit, unul dintre cele mai grave bilanţuri din Europa.

Recenta intensificare a epidemiei, legată de către autorităţi de o nouă tulpină mai contagioasă a SARS-CoV-2, a determinat Guvernul să anuleze in extremis autorizarea familiilor de a se întâlni de Crăciun în numeroase regiuni.

Regina a renunţat ea însăşi să se ducă la reşedinţa sa de la Sandringham, în Norfolk, în estul Angliei, unde petrece Crăciului de peste 30 de ani, împreună cu copiii săi şi alţi membri ai familiei regale.

Ea a rămas la Castelul Windsor, în apropiere de Londra, împreună cu prinţul consort Philip, în vârstă de 99 de ani.

”Nu putem să sărbătorim naşterea (lui Hristos) ca de obicei (...), dar viaţa trebuie să continue”, dă asigurări Elizabeth a II-a.

Ea dă exemplul celor care s-au oferit voluntari pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili, îngrijitorilor şi ”bunilor samariteni care au apărut în societate”.

”Continuăm să fim inspiraţi de amabilitatea strănilor şi căutăm alinare în faprtul că, chiar şi în nopţile cele mai sumbre, există speranţă”, subliniază ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.