Premierul britanic Boris Johnson a agitat - foarte mândru - cele 2.000 de pagini ale acordului comercial post-Brexit încheiat cu câteva ore mai înainte cu Uniunea Europeană (UE), pe post de ”cadou” de Crăciun pentru britanici, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (joi) seara, în Ajunul Crăciunului, am un mic cadou pentru cei care caută ceva de citit în toropeala de după masa de Crăciun”, anunţa şeful Guvernului conservator într-un mesaj postat pe Twitter.

”Iată-l: veşti îmbucurătoare, iată un acord, un acord pentru a aduce certitudine întreprinderilor şi călătorilor şi tuturor investitorilor în ţata noastră începând de la 1 ianuarie, un acord cu prietenii şi partenerii noştri din Uniunea Europeană”, înşira el.

”PLIN DE PEŞTE DE ALTFEL”

”Vă aminţiţi de acordul gata de băgat la cuptor?”, continuă acest abil comunicator, reluând unul dintre refrenurile campaniei sale victorioase în alegerile din decembrie 2019.

Acordul divorţului între Londra şi Bruxelles, pe care l-a adoptat prin votul foarte largii sale majorităţi în Parlament, a fost ”doar antreul”.

Acordul de liber-schimb încheiat joi este ”festinul”, ”plin de peşte, de altel”, a continuat şeful Guvernului conservator, glumind astfel pe seama unuia dintre principalele subiecte de discordie în negocieri.

”Cred că va fi baza unui parteneriat fericit, încununat de succes şi stabil cu prietenii noştri din UE în anii viitori”, s-a felicitat el.

”Iată, aceasta este vestea bună de la Bruxelles, acum a venit rândul verzei”, pe care britanicii o adoră, ”şi Crăciun fericit tuturor!”, conchide el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.