Iranul a obţinut acordul SUA pentru a transfera bani din străinătate pentru achiziţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus, a anunţat, joi, şeful băncii centrale iraniene, în timp ce numărul deceselor provocate de Covid-19 a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul băncii centrale, Abdolnaser Hemmati, a spus că instituţia a  obţinut aprobarea Biroului pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei americane pentru a transfera bani unei bănci elveţiene pentru plata vaccinurilor.

”Ei (americanii) au impus sancţiuni tuturor băncilor noastre. Au acceptat în acest caz, la presiunea opiniei publice mondiale”, a declarat Hemmati la televiziunea de stat.

Hemmati a spus că Iranul va plăti circa 244 de milioane de dolari pentru importurile iniţiale de 16,8 milioane de doze de vaccinuri de la COVAX, un  grup dedicat asigurării accesului echitabil la vaccinuri pentru ţările cu venituri mici şi mijlocii.

Oficialii iranieni au afirmat în repetate rânduri că sancţiunile americane îi împiedică să efectueze plăţi către COVAX, în care s-au înscris 190 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.