Bruxellesul ”se va afla alături” de pescarii din statele membre ale Uniunii Europene afectate de noua repartizare a cotelor de pescuit între Regatul Unit şi UE prin acordul comercial post-Brexit, a dat asigurări joi negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul post-Brexit asigură ”o bază a unui acces reciproc în ape şi la resurse şi o nouă repartizare a cotelor şi oportunităţilor de pescuit”, a precizat Barnier.

”Acest acord cere eforturi, ştiu acest lucru, dar UE va fi prezentă alături de pescarii europeni pentru a-i susţine, acesta este angajamentul nostru”, a anunţat într-o conferinţă de presă, joi, negociatorul-şef UE al Brexitului.

”Ceasul nu mai ticăie, după patru ani şi jumătate de efort şi unitate colectivă UE, în vederea apărării păcii pe Insula Irlanda, cetăţenilor şi pieţei unice, în vederea construirii unui nou parteneriat cu Regatul Unit”, îşi exprima el anterior satisfacţia pe Twitter, transmiţând mulţumiri.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.