Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre posibile noi restricţii în această periodă, că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sau s-a plafonat, iar faptul că va începe şi o campanie de vaccinare îl face să creadă că vom putea discuta despre o relaxare a condiţiilor şi nu despre restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din ce am văzut în ultimele zile, numărul îmbolnăvirilor a scăzut sau s-a plafonat. Vom vedea ce se întâmplă după, dar avem un Guvern care poate să ia decizii imediat şi acesta a fost scopul nostru să avem un Guvern cât mai repede învestit pentru a putea lua decizii, dacă lucrurile se înrăutăţesc, pentru a da ordonanţe de urgenţă”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament despre posibile noi restricţii în perioada următoare.

El a adăugat că nu sunt luate în calcul posibile rrestricţii.

„Nu luăm în calcul aşa ceva. Din contră, eu mă gândesc că vom putea relaxa, mai ales că începem şi această campanie de vaccinare. Ceea ce vedem în România cu numărul de infectări plus campania de vaccinare mă duce cu gândul să cred că vom putea să vorbim despre o relaxare a condiţiilor şi nu despre restricţii”, a completat Cîţu.

Referitor la campanie de vaccinare, şeful Executivului a precizat că începe în acest week-end.

„Mâine (joi - n.r.), este primul lucru pe care îl voi face când voi ajunge la Guvern, mă voi informa asupra acestei întregi campanii unde suntem. În acea şedinţă de Guvern au fost alocate sume suplimentare pentru această campanie, dar voi vedea unde suntem”, a explicat premierul.

Guvernul Cîţu a primit votul de încredere în Parlament, iar preşedintele Klaus Iohannis deja a semnat decretul pentru numirea noului Executiv. Depunerea jurământului de către echipa guvernamentală va avea loc de la ora 20.00, la Palatul Cotroceni, urmând să fie şi o primă şedinţă la Palatul Victoria.

Campania de vaccinare începe în acest week-end. Mâine, este primul lucru pe care îl voi face când voi ajunge la Guvern, mă voi informa asupra acestei întregi campanii unde suntem. În acea şedinţă de Guvern au fost alocate sume suplimentare pentru această campanie, dar voi vedea unde suntem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.