Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat că vor exista întâlniri săptămânale, chiar zilnice dacă este cazul între cei care formează echipa coaliţiei de guvernare. El a adăugat că obiectivele miniştrilor vor fi monitorizate trimestrial şi nu vor mai exista proiecte începute şi nefinalizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bineînţeles, acest mecanism este facilitate de faptul că în guvern sunt vicepremieri ai celorlalte două formaţiuni. Vom avea întâlniri săptămânale, zilnice dacă este nevoie. Sunt oameni cu care am lucrat şi înainte foarte bine, deci nu este ceva nou. În acelaşi timp, schimbăm puţin lucrurile. Miniştrii vor avea obiective, începând din această seară, care vor fi monitorizate trimestrial. Este foarte simplu, prin execuţie bugetară finanţarea fiecărui proiect. Veţi vedea că se pot face şi lucrurile transparent şi să ducem proiectele la final, ala cum ne angajăm din primul moment. România în ultimii 30 de ani a suferit de această meteahnă cu tot felul de proiecte începute care au rămas nefinalizate. Vom trece la un nou mod de lucru, dar un mod transparent în care toţi ne asumăm răspunderea guvernării”, a afirmat Cîţu, întrebat cum va funcţiona coaliţia de guvernare.

Guvernul Cîţu a primit votul de încredere al Parlamentului. Au fost 260 de voturi „pentru” şi 186 „împotrivă”. Noul Executiv va depune jurământul la Cotroceni, de la ora 20.00, ulterior fiind şi prima şedinţă a Cabinetului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.