Statele membre ale Uniunii Europene au început să pregătească proceduri în vederea unei implementări a unui nou acord comercial cu Regatul Unit începând de la 1 ianuarie, în cazul unei eventuale încheieri a unui acord în acest sens, declară trei surse europene pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorii Celor 27 au fost îndemnaţi, în cadrul unei reuniuni cu Comisia Europeană (CE) - care negociază în numele lor -, să fie pregătiţi în vederea unei reuniuni, prevăzută joi dimineaţa, care va avea loc în eventualitatea încheierii unui acord.

”Se pare că acordul este aproape încheiat. Anunţul urmează să fie făcut azi sau mâine”, a declarat un diplomat pentru Reuters.

Consiliul European, care reprezintă statele membre UE, a început pregătiri în vederea ”aplicării provizorii” a acestui acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.