Cristian Ghinea a fost avizat favorabil miercuri în comisiile de specialitate pentru portofoliul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Au fost 16 voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”. Acesta a afirmat, după audierile de miercuri, că vreau să schimbe viziunea acestui minister, fapt pentru care a propus schimbarea denumirii instituţiei. El a mai precizat că va reduce riscul de dezangajare pe fonduri europene care este de 2 miliarde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am activat în comisia asta, am urmărit ministerul, sunt pregătit, ştiu ce trebuie făcut. Întrebările au fost punctuale şi foarte bune. Sper să menţinem această atmosferă de dezbatere constructivă şi pe viitor. Am promis comisiei parlamentare că voi veni mai des aici. Ceea ce am numit eu putem aveam o decadă astală a dezvoltării în România dacă punem un temei solid, astfel încât să nu se mai schimbe Guvernul de la un an la altul. A fost o decizie care mi-a provocat nişte insomnii severe în perioada asta”, a declarat Cristian Ghinea, la finalul audierilor.

Chestionat despre riscul dezangajării pe fonduri europene, Ghinea a spus că speră să reducă acest risc.

„Am avut o discuţie cu domnul secretar Boda. E un risc de 2 miliarde de dezangajere pe care sper să îl reducem. Vreau să schimb viziunea acestui minister, de asta am şi propus schimbarea numelui, pentru că Ministerul Fondurilor sună aşa contabil. Riscul de dezangajare e un sindrom că nu există proiecte la timp şi apoi tragem de ele. Am început discuţiile cu Comisia Europeană în calitate de vicepreşedinte de resort în PE. Au fost discuţii şi dure, dar şi constructive, soluţia pe care o regăsiţi în programul de guvernare, este că am pus priorităţile PNL, USR-PLUS şi UDMR. Alocarea va fi negociată între ministere şi avem nevoie de patronajul preşedintelui pentru a negocia acest pachet la Bruxelles. O să găsim soluţii împreună cu colegul meu Claudiu Năsui de la Economie şi la Ministerul de Finanţe”, a explicat Ghinea.

La rândul său, liderul USR Dan Barna a spus că Cristian Ghinea va face o diferenţă majoră în gestionarea fondurilor europene şi să are toată încrederea în acesta.

Miniştrii Cabinetului Cîţu sunt audiat în comisiile parlamentare, urmând ca plenul reunit pentru învestirea Guvernului să aibă loc de la ora 15.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.