Enel Green Power RSA, filiala sud-africană de energie din surse regenerabile a Grupului Enel, a început operarea comercială a parcului său eolian Nxuba de 140 MW din provincia Eastern Cape, Africa de Sud, investiţie de 200 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel Green Power RSA, filiala sud-africană de energie din surse regenerabile a Grupului Enel, a început operarea comercială a parcului său eolian Nxuba de 140 MW din provincia Eastern Cape. Proiectul, a cărui construcţie a presupus o investiţie de 200 de milioane de euro, urmează să genereze o cantitate anuală de energie de 460 GWh”, a informat compania.

Proiectul, care a presupus o investiţie de 200 de milioane de euro, creşte la peste 650 MW capacitatea totală a companiei în această ţară, prin intermediul a opt parcuri operaţionale

”Această etapă importantă confirmă angajamentul EGP faţă de Africa de Sud şi consolidează poziţia noastră ca principalul producător independent de energie regenerabilă din ţară. Continuăm să facem investiţii pentru a diversifica şi mai mult mixul de generare, promovând în acelaşi timp o tranziţie energetică sustenabilă şi incluzivă, creând valoare pentru partenerii implicaţi”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power.

Parcul eolian Nxuba va evita emisii de aproximativ 460.000 de tone de CO2 anual. Operarea parcului eolian va fi sprijinită de un acord pe 20 de ani de furnizare a energiei electrice cu compania de energie electrică sud-africană Eskom, ca parte a licitaţiei guvernului sud-african pentru programul de achiziţii pentru energie electrică independentă (REIPPPP), care a atribuit în aprilie 2015 un total de cinci proiectele eoliene pentru 700 MW către Grupul Enel în a patra sa rundă.

”Amplasarea proiectului în provincia Eastern Cape din Africa de Sud îl face foarte potrivit pentru generarea de energie eoliană, în mare măsură datorită vânturilor puternice care bat de-a lungul coastei provinciei, între Cookhouse şi graniţa de vest a Lesotho. Regiunea se află în imediata apropiere a principalelor conexiuni la reţea, ceea ce face convenabil alimentarea cu energie a reţelei naţionale de electricitate din Africa de Sud”, precizează compania.

Cu parcul eolian Nxuba operaţional, EGP RSA are acum opt proiecte funcţionale în ţară, cu o capacitate totală instalată de peste 650 MW. În provincia Eastern Cape, pe lângă Nxuba, EGP RSA mai sunt operaţionale alte două parcuri eoliene, şi anume Nojoli (88 MW) şi Gibson Bay (111 MW). În Northern Cape, compania are centralele solare Upington (10 MW) şi Adams (82,5 MW). Alte centrale solare sunt Pulida (82,5 MW) în Free State, Tom Burke (66 MW) în Limpopo şi Paleishuewel (82,5 MW) în Western Cape. Două proiecte, Garob în Northern Cape şi Oyster Bay în Eastern Cape, vor începe să funcţioneze complet în al doilea trimestru al anului 2021 şi alte două, Karusa şi Soetwater din Karoo Hoogland, în ultimul trimestru  2021, fiecare cu o capacitate instalată de 140 MW.

Construcţia parcului eolian Nxuba a implicat un transfer semnificativ de competenţe, EGP RSA alocând serviciile întreprinderilor mici şi mijlocii din regiunile Blue Crane Route şi Raymond Mhlaba pentru a ajuta la construcţie. În plus, secţiunile pilonilor de beton au fost fabricate local, în oraşul Somerset East.

”Proiectul a implicat, de asemenea, implementarea instrumentelor digitale pentru efectuarea verificărilor de calitate la faţa locului şi urmărirea inteligentă a componentelor turbinei eoliene. Utilizarea de soluţii inovatoare a permis colectarea mai fiabilă şi mai precisă a datelor, îmbunătăţind astfel calitatea generală a muncii şi simplificând comunicarea între lucrători, atât de la faţa locului, cât şi din exterior. Cu procesul de începere a operaţiunilor în desfăşurare – ca urmare a sprijinului Eskom în punerea în funcţiune a instalaţiei - parcul eolian Nxuba consolidează poziţia EGP RSA ca principal producător independent de energie regenerabilă (IPP) din Africa de Sud şi îşi demonstrează angajamentul de a oferi o dezvoltare durabilă şi energie curată acestei ţări”, arată compania.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei  verzi, cu o capacitate instalată de 47 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.