Actorul francez Claude Brasseur, cunoscut pentru rolurile din "La Boum" şi "Camping", a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat agentul său pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiul marelui actor Pierre Brasseur şi tată lui Alexandre Brasseur, Claude Brasseur făcea parte din una dintre cele mai mari dinastii de actori din cinematografia franceză. 

Celebru pentru vocea sa, a excelat în filme poliţiste, dar şi în comedii precum "Un éléphant ça trompe énormément" (1977).

A debutat în anii 1950, filmând în peste 60 de ani de carieră în mai mult de 110 filme, adesea realizate de cei  mai mari regizori, de la Jean-Luc Godard la François Truffaut, de la Marcel Carnet, Jean Renoir, Claude Sautet la André Téchiné.

Actor discret, Claude Brasseur a început în "Les Yeux sans visage" şi "Bande à part", înainte de a exploda în anii 1970 cu rolurile din "Les Seins de glace", "L'Agression" sau "Un éléphant ça trompe énormément", care i-a adus un premiu César pentru "cel mai bun actor în rol secundar" în 1977.

Consacrarea a venit trei ani mai târziu, în 1980, cu premiul César la categoria "cel mai bun actor" pentru "La Guerre des polices". În acelaşi an, a interpretat cel mai cunoscut rol al său, François Beretton, tatăl lui Vic (Sophie Marceau) în "La Boum", care i-a asigurat o popularitate durabilă. De atunci, a continuat să apară regulat pe ecran. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.