"Greta. Povestea ei. Nu eşti niciodată prea mic să faci lucruri mari. Biografia neoficială a Gretei Thunberg" cu text de Valentina Camerini şi ilustraţii de Veronica „Veci” Carratello, este publicată în colecţia Junior a editurii Polirom, traducere din limba italiană de Emanuela Stoleriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Greta Thunberg a fost numită unul dintre cei mai influenţi adolescenţi din lume în 2018, cea mai importantă femeie a anului în Suedia în 2019 şi, tot în 2019, a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace.

"E o necesitate urgentă pe care nimeni nu o consideră o criză, în timp ce oamenii aflaţi la conducerea diferitelor ţări se comportă imatur. Trebuie să ne trezim şi să schimbăm lucrurile"

Greta Thunberg, născută în 2003, este o activistă suedeză pentru protecţia mediului. În august 2018 a făcut grevă în faţa Parlamentului suedez pentru a-i determina pe politicieni să ia măsuri împotriva încălzirii globale. Iniţiativa ei depăşeşte deja graniţele Suediei şi inspiră tineri din toată lumea. Greta a luat cuvântul la conferinţe importante despre climă şi nu numai: a vorbit la COP24, Conferinţa ONU despre probleme climatice, şi la forumul economic mondial de la Davos. Din 2019 e candidată la Premiul Nobel pentru Pace şi nu încetează să lupte pentru salvarea planetei.

Colecţia „Junior” se adresează atât copiilor, cât şi adolescenţilor. Aceştia vor găsi aici cărţi de aventuri, romane fantasy, cărţi ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. În aceeaşi colecţie, este în pregătire "Dragonii nu există", de Philip Reeve. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.